Translate

nedjelja, 25. studenoga 2012.

Strpite se, braćo do dolaska Gospodnjega! Poljodjelac iščekuje skupocjen rod iz zemlje, strpljivo čekajući na nj. (Jak 5,7)

   Gotovo smo svi mi po uvjerenju svojih roditelja počeli kao "čudo od djeteta", ali smo tada s rastućom dobi morali spoznati svoju ograničenost. 
   To je kao s neobično nadarenim dječakom koji je već u najmlađoj dobi izazivao u ljudi čuđenje. O njemu se pročulo u svijetu i on ga je želio više upoznati. Ali već je na prvom raspuću morao izabrati između triju mogućnosti, tako da se njegov svijet već smanjio; jer dolinu desno i lijevo nije mogao izvidjeti. I tako se tragedija nastavljala: njegovih je mudrosti bilo sve manje. Naposljetku ga je još jedva tko dolazio slušati, jer je morao izostavljati tisuću iskustava. Ali išao je dalje - sve do nekog vrha: tada je odjednom ugledao pod sobom sve one propuštene doline i osjetio da je unatoč osiromašenju svoje mudrosti ipak čitav život išao uzbrdo. (po Hansu Künstleru)

ZAVRŠNA MOLITVA: Gospodine, blagoslovi me na mome putu koji me stubu po stubu vodi dalje sve do križa što stoji na najvišem vrhu života. 


Nema komentara:

Objavi komentar