Translate

srijeda, 27. ožujka 2013.

VELIKA SRIJEDA: Mi propovijedamo Krista razapetoga, sablazan za Židove, ludost za pogane, a za pozvane... - Krista, Božju silu i Božju mudrost. (1 Kor 1,23-24)

Glasoviti švicarski psihijatar C. G. Jung (+ 1961. god.) zaustavio se jednom pred slikom raspetoga Krista i rekao: 
"Upravo dolazim iz Indije: istočnjaci se žele osloboditi patnje brišući je. Zapadnjaci pokušavaju patnju u sebi zatomiti drogama. Ali ona se mora svladati, a svladati se može samo tako da se nosi. Najviše o tome možemo naučiti od Krista."

ZAVRŠNA MOLITVA: Gospodine, pomozi mi ako budem pogođen nekom boli, da je ne pokušam zbaciti već da je nosim - što dalje mogu. 


1 komentar:

  1. ~~~ Biti prijatelj Bogu svom ~~~ Duša,duh i telo jeste Božije delo ~ Nema ljubavi veće od ovog : - položiti život za prijatelja svog - ~ Nečije srce je slomljeno zbog sela mog,a možda je to samo bol moj ~ Iz pakla narkomanije mene jeste spasao i iscelio Isus ~ Ovaj proces nije loš,biti u verovanju,jeste od prijatelja savršenog ~ Neka moje rane i tvoj bol iscele ~ Učiniti malo mogu tog,podeliti Isusa sa tobom,a iskanjem očekivati isceljenje i oprost makar osobi jednoj ~ Svet,svet,svet,svet je nad vojskama Bog,i danas,svi su puni Duha Svetog ~ Svaki dan jeste krasan i predivan,ako verujući znamo da u svima koji veruju Bogu i Hristu jeste Isus ljubav Božija ~ Pored zdravlja i sreće,od srca svog želim da ostaneš uspešno nenadvladivo u poslu i životu svom,voli vas na nebu Otac i Bog ~~~ Neka te Bog blagoslovi i neka te čuva ~ Neka te Bog svojim licem obasja i milostiv ti bude ~ Neka pogled svoj Bog svrati na te i mir ti donese ~~~ Slava Bogu Isusu Hristu jedinome spasitelju ~~~

    OdgovoriIzbriši