Translate

petak, 6. prosinca 2013.

MOLITVA PRESVETOM SRCU

Otkupitelju moj i Bože, štujem tvoje Presveto Srce, jer to je srce sjedište i izvor tvoje najveće naklonosti i cjelokupne tvoje božanske ljubavi prema nama grešnicima. Kad se prigneš i   dopustiš da te primim, tad učini da moje srce zakuca tvojim. Očisti ga od svega zemaljskog, prije svega od oholosti i podložnosti napastima, od svega što je okorjelo i okrutno. Ispuni ga tad samim sobom, da u tvojoj ljubavi i strahopoštovanju zadobijem mir. 

Poticaj

   Božja ljubav izmislila si je bogatu naknadu za sve suze njegove djece. Uzet će ih u naručje, zagrliti ih, kao što to Isus pokazuje u prispodobi o izgubljenom sinu. Nakon naših patnja dat će nam udio u vječnoj Božjoj slavi. radost i veselje neka nas zaokupe. Bezgranično će nas nagraditi i pokazati radosnu žrtvu iz naših dana sijanja. Prema tom cilju neka budu usmjerene naše misli, pa će nam patnja postati podnosiva.

   Znaš, milost je da se smiješ moliti. Ali, radi se o tome da se moliš u vjeri u Božju pomoć. Potvrdi svoju vjeru i nemoj samo moljakati, nego moli: "Zahvaljujem ti što si već pripremio pomoć za mene, što si ti rješenje za moje nevolje i što je Isusova pobjeda već izvojevana." Takva molitva ima jamstvo. Pokreće Božju ruku, tako da nevolja  nestaje djelovanjem njegove moći. Prihvati tu mogućnost. Ta zahvalna molitva učinit će te radosnim i jakim. Bog će sigurno uslišati molitvu koja mu je upućena u vjeri i zahvalnosti. 

Ako se moliš Bogu, ma o čemu bilo, i on odlaže da te usliši, ne tuguj zbog toga. Ti nisi pametniji od Boga. On zna pravo vrijeme. 


    

    

Nema komentara:

Objavi komentar