Translate

srijeda, 19. prosinca 2012.

Ali kad se očitova dobrota Boga, našega Spasitelja, i njegova ljubav prema ljudima tada nas - ne zbog pravednih djela koja smo učinili, već po svom milosrđu, spasi kupelju novog rađanja... (Tit 3, 4-5)

"Slučajnosti postoje!", kažemo katkad. Jednu od najneobičnijih opisuje Bert Brecht, a zbila se na Badnjak 1908 godine u nekoj čikaškoj krčmi. 

Kao šaljivi "božićni poklon" za čovjeka kojeg je mučio nesavladiv strah od policije, istrgnuli su njegovi znanci tri stranice s adresama policijskih stanica iz starog telefonskog imenika i brižljivo ih umotali u novinski papir. 
Čovjek je oklijevajući i nesigurnim smiješkom uzeo poklon i nespretno petljao s vrpcom. Pritom mu je pogled pao na novinski list koga je očima tako reći gutao. A tada se s osmijehom uspravio i rekao: "Upravo sam u novinama pročitao da je slučaj u Ohiu odavno riješen i svatko zna da ja nisam s tim imao nikakve veze."
Njegov osmijeh i odobravanje nazočnih stvorili su dobro raspoloženje u okupljenom društvu. Bio je to lijep božićni blagdan za sve. 

ZAVRŠNA MOLITVA: Hvala, Gospodine, što grbavim crtama tako često pišeš ravno.  

Nema komentara:

Objavi komentar